Trainingen

We steppen zomer en winter. Veel van onze leden vinden het belangrijk om de  conditie op peil te houden het hele jaar door. Maar uiteraard is het een ieder vrij zelf te kiezen wanneer je wilt mee steppen. Maar het kan dus het hele jaar.

De training en of recreatieve tochten worden afgestemd op de tempo niveaus van de mensen die mee steppen. Het streven is altijd gezamenlijk te starten en na training gezamenlijk weer af te sluiten. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat we binnen de trainingsgroep meerdere tempogroepen rond hebben steppen. Niet iedereen is immers gelijk. Sportiviteit, een goede sfeer, gezelligheid en werken aan onze conditie zijn de pijlers tijdens onze groepstrainingen.

De trainingen: deze zijn op elk niveau.
Wekelijks dinsdag :  van 20.00 uur tot ± 21.00 uur (start parkeerterrein Kloostertuin, bij het Arsenaal)
Wekelijks donderdag : optioneel tweede training via de groepsapp.

Weekend: In overleg via de groepsapp, tocht op zaterdag of zondag omgeving Doesburg of Veluwe.


Keertje mee steppen dat kan…

Step gerust een keertje met ons mee als u het steppen wilt proberen. Gewoon lekker gezellig en laagdrempelig even steppen. Een mailtje voldoende om je aan te melden. Wij zorgen voor een gratis leenstep tijdens de eerste 3 keren. Daarna dien je zelf te besluiten of je je wilt aansluiten bij onze vereniging en adviseren waar je een step kan kopen.

Op de step is het energieverbruik hoog en de belasting laag. Kortom u kunt lang sporten op een eigen niveau zonder veel risico op blessures.

Meld je nu aan per mail voor een proefuurtje steppen. Het steppen is voor iedereen. Ook zeker voor hoger leeftijden geschikt. In onze sport steppen mensen rond van in de 80 die nog elke week 10 km steppen.