Stepteam Doesburg uitdaging in Friesland volbracht; 90 km steppen

Joke van Zijtveld en Menanynke Hulshof, leden van Stepteam Doesburg, hebben een goed voornemen voor 2017 volbracht. Dat is kicken!

Stepteam Doesburg is een beetje maf, wild, gezellig maar sportief team, altijd in voor een leuke uitdaging.

De uitdaging was mee te doen aan de winter11stedentocht op 5 februari 2017. De 200 km was toch iets te hoog gegrepen, daarom aangemeld voor de 7stedentocht; 90 km.
Een maand flink voor getraind; kilometers maken! Dit was gelukt en met een gemiddelde van 16km/u zouden we de 90 km moeten kunnen volbrengen. Afhankelijk van weer en wind die dag.

We hebben ons aangesloten bij steppers van De vrije stepper uit Zwolle en met een club van 12 steppers plus volgwagen, die ons goed verzorgd heeft, zijn we gestart. Naast gering aantal steppers deden er ook 950 wielrenners mee en aantal ligfietsen in allerlei varianten.

Start zondag 5 februari 2017 om 7.30 uur in Sneek langs de 7 steden van de Friese 11 steden. Het weer was gelukkig perfect (windkracht 2, temperatuur 3 graden), ondanks weeralarm dag er voor. We stepten van Sneek naar IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward en terug naar Sneek. De teamspirit was goed en daardoor hebben we vlotter de tocht volbracht dan verwacht.

Met een gemiddelde van 18,7 km p/u (en niet te vergeten 3800 kcal verbrand te hebben;) zijn we als groep om 14 uur gefinished in Sneek waar we gehuldigd werden met bloemen en een medaille.

Allen kijken we terug op een superleuke ervaring! Nu wordt er gesproken om deel te nemen op de step aan de IJsselmeerronde (245 km!), waarvan een aantal in estafettevorm. Dit is wellicht de volgende uitdaging, dus houd ons in de gaten!

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.