Steptocht “De Nieuwe Wildernis” Oostvaardersplassen 25 mei 2014

download

De Nederlandse natuurfilm ”De nieuwe wildernis” staat nog vers in ons geheugen gegrift als op de stepkalender van de NAF (Nederlandse Autoped Federatie) een tocht door dit gebied wordt aangekondigd. Met een afvaardiging van ons team gaan we richting Almere. Het is een stralende dag met volop zon, weinig wind en mooie wolkenpartijen langs de horizon. Met de Oostvaardersplassen op de achtergrond een prachtig mooi plaatje. Nederland is prachtig!

 

De tocht is eigenlijk bedoeld voor skaters, maar steppers zijn op deze tocht ook welkom. De laatste categorie is echter een zeldzaamheid vandaag. Buiten vier leden van ons stepteam, komen we nog één andere stepper tegen. Skaters natuurlijk volop. We kiezen voor de route van 35 km. De organisatie is perfect, de route en de rustpunten zijn prima verzorgd. Onderweg worden we zelfs gewaarschuwd voor wildroosters. Voor de skaters wel zo prettig. Met dit mooie weer is iedereen goed gehumeurd. Skaters zijn net als steppers, gezellige mensen.

nwe wildern 2

 

We steppen vanaf Almere buiten eerst in westelijke richting. Al snel zien we enkele konikspaarden met twee veulens. Omdat de route over het fietspad rond het gebied gaat, komen we verder geen groot wild meer tegen. Niet getreurd, want de prachtige vergezichten zijn al meer dan de moeite waard.

Als we over de Oostvaardersdijk steppen zien we links het Markermeer en kijken we aan onze rechterzijde uit over het uitgestrekte gebied van de Oostvaardersplassen. Vanaf de dijk steppen we richting Lelystad. Bij de rust- en stempelpost zijn we ruimschoots over de helft van het parcours.

nwe wildernis 4

 

 

 

 

nwe wildernis 5Na de rust zitten we weer vol energie en steppen we terug naar het beginpunt “Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders”. Daar nemen we onze medaille in ontvangst, en genieten we van koffie met een heerlijk citroenkwarkgebakje (heerlijk, maar wel zonde dat de net verbrande calorieën weer aangevuld worden).

 

Vervolgens stappen we met een voldaan gevoel weer in de auto om huiswaarts te gaan. Het was weer een geslaagde tocht!!

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.