Tijdritrace afsluitdijk 2014

Namens Stepteam Doesburg hebben 2 leden deelgenomen; Francis van Buerink en Menanynke Hulshof. Trainen in eigen omgeving (Doesburg/Bronckhorst langs de dijk) op lange kale stukken met het liefst veel wind dat hebben we gedaan en de datum van de tijdritrace kwam al (te) snel dichterbij. Goed voorbereid gingen we van start (“redelijk” goed getraind, goed geslapen, goed gegeten, goede kleding etc.) met toch wel een gezonde spanning. Een kleine 100 steppers stonden aan de start.

DSC_8010

 

De tijdritrace van 38 km over de “mega”-dijk – De Afsluitdijk – te midden van de Zuiderzee is een klassieker, een uitdaging, iets wat je eens gedaan moet hebben. Start: net buiten Den Oever op de sluizen van de Afsluitdijk. Finish tussen Zurich en Harlingen bij camping Zeehoeve.

 

 Het is bikkelen maar eenmaal aan de overkant dan sta je met het zeezout op je kop met een voldaan gevoel! Het is dus “kicken” letterlijk en figuurlijk! Leuk en motiverend is ook dat we onderweg en bij de finish flink aangemoedigd werden, zelfs speciale spandoeken!

Het is een wedstrijd die meetelt voor de Kickbike-Cup dus veel enthousiaste tijdfreaks. Ook zijn er veel recreatieve steppers die er aan mee doen omdat het een bijzondere happening is. Er geldt een open deelname iedereen kan meedoen. Ter indicatie: de snelste stepper (Peter Groeneveld) deed er 1 uur en 34 min. over (!) en de snelste vrouwelijke stepper had een tijd van 1 uur en 38 min. (Rosanne Reijne). De minst snelle tijd was 3.32. Onze tijden zaten daar tussen in (2.15 en 2.40) en wij waren blij met het resultaat!

Een goede basisconditie is een vereiste omdat je compleet overgeleverd bent aan de weersomstandigheden van de dag van de tijdritrace. Fors wind tegen betekent flink door kicken en wind mee is uiteraard ontzettend in je voordeel. In Nederland zijn er nogal wat verschillende weertypes mogelijk dus je hebt geen zekerheid en kunt hier niet specifiek op trainen.

DSC_8074

Het weer was prachtig, mooie Nederlandse luchten met wolken en zon echter de wind viel tegen/zat tegen…. tegenwind dus;)  en dat 38 km. lang en dan uptempo steppen valt tegen. Wind was oost-noord-oost kracht 4/5 met krachtige windstoten 6.

Een officiële huldiging van de terechte snelle steppers in allerlei classificaties. Wij hebben onszelf beloond met een cappuccino en een echt stuk Friese Oranjekoek, heerlijk!

Moe, voldaan en trots zijn we vertrokken naar huis. Weer een super leuke en sportieve ervaring rijker!

NB: bekijk tabblad foto’s op onze site voor meer kijkplezier!

Menanynke

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.