Training op de Waddenzee

Training op de Waddenzee

Ter voorbereiding op onze jaarlijkse Steptoertocht op de Veluwe (Posbanktocht 14 oktober a.s.!) trainen we regelmatig. Alternatieve en bijzondere training hebben we ingelast op de Waddenzee dit jaar, zonder step. Groot deel van ons team reisde af naar Holwerd om vanaf de haven (vertrek boot Ameland) 10 km over het Wad naar Ameland te lopen. We liepen door slik, erg zwaar en met glibberige hilarische bijna valpartijen. Over oesterbanken, hard zand en water en door diepe vaargeulen waarbij we net niet hoefden te zwemmen.

Allen kijken we terug op een superleuke ervaring die voor herhaling vatbaar is. Complimenten voor onze wadloopgidsen Eise Heida en Fedde Knol, die lopen met kleine groepen en hun enthousiasme over de natuur tijdens het lopen op een leuke manier delen met de groep (wadlopeninkleinegroepen@hotmail.nl) Aanrader!

De bovenbenen zijn getraind en we hebben genoten van de mooie omgeving van het Wad, prachtige dreigende luchten met gelukkig voor ons die dag droog en helder weer. Een nieuwe ervaring en belevenis en als je een beetje sportief bent prima te doen.

Lijkt het je leuk om het steppen eens te proberen? Kom gratis proefsteppen bij Stepteam Doesburg, we begeleiden je en uiteraard hoef je niet meteen de Posbank op;) en wie weet loop je een volgende keer ook mee op het Wad!

Pluspunten steppen; energieverbruik hoog, belasting laag dus weinig kans op blessures, lekker in de buitenlucht in de eigen omgeving steppen, gezellige club mensen en iedereen kan het!

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.