Veluwe steptocht 2017. Een prachtige dag.

De veluwe steptocht van 2017 is weer achter ons. Maar we genieten met het mooie weer nog lekker na van een prachtige dag.

In de vroege ochtend begon het al goed. Een weerbericht dat niet misstaat in de Hollandse zomer begon zijn beloften langzaam waar te maken.

Terwijl de koffie gezet wordt en de tafels klaar worden gemaakt om al het lekkers te dragen, dat weer gebakken was door verschillende leden van ons team. En niet te vergeten de lekkere soep die gemaakt was voor de hartige vulling na de tocht.

De eerste gasten komen ook aan en snel is het gezellig met gesprekken, koffie en de eerste versnaperingen.

Er was een mooie opkomst. Ruim 50 steppers die 50 en 25 kilometer van de Veluwe zouden genieten.

De 50 vertrok als eerste om door de bossen van Ellecom en De Steeg naar de Posbank te steppen. Daar was een korte pauze gepland. Niet echt nodig, maar het mooie uitzicht van de Posbank kan je niet zomaar aan je voorbij laten gaan. En er was een interview met opnames van onze lokale TV. TV Doesburg.

Film TV Doesburg

Na het genot van het uitzicht wordt de tocht vervolgd. De steppers hebben zo ongeveer alles wat Nederland te beiden heeft aan heuvels en ondergrond gestept. De best wel stevige klim bij Rozendaal en de Zandweg bij Deelen gaan niet onopgemerkt aan je voorbij. De echte rustplek op een 30 kilometer is dan ook meer dan welkom. Dan is het nog een 20 kilometer die in het begin misschien nog misleidend makkelijk lijkt maar in de staart toch nog best een paar flinke heuvels kent.

En dan is er… Soep, mosterd en tomaat. Brood en een heerlijke worteltaart. En er zijn ook nog een aantal steppers van de 25 kilometer die al binnen waren gekomen.

De 25 kilometer groep, een kleine 10 steppers, mocht een opwarm stukje steppen door het dorp, om dan bij de Imbos het bos in te duiken tussen Dieren en Laag Soeren. Het eerste rustige stukje wordt gecompenseerd door een lange klim die leuk in de benen gaat zitten. En als je dan na een paar kilometer dalen en kleine heuveltje aan de tweede lang klim begint…. Een uitputtingsslag was het wel. Vanaf dan is het met mooie heuvels en een heerlijke afdaling naar het rustpunt. Op 16 km gezet om net als de 50 kilometer van het prachtige uitzicht van Posbank te genieten. Vanaf de Posbank is het door de bossen van De Steeg en Ellecom naar Dieren. Er zit nog een gemene S-bocht in de afdaling die ook met een bijzonder elegante kluun actie van een van ons genomen wordt. Na de laatste gemene klimmen op de Lange Juffer is het linksaf naar finish. De soep en de broodjes. Allemaal netjes warm gemaakt door mijn moeder en dochters.

Het was een geslaagde dag. Het weer was echt super. Maar zonder al jullie lieve mooie steppers was het niet zo’n mooie dag geworden.

Allen bedankt voor de komst en de leuke foto’s en verslagen die we hebben mogen zien op facebook.

Stepteam Doesburg kijkt alweer uit naar de editie 2018, maar eerst nog het voorjaar met de voorjaarstocht.

De data voor de tochten volgend jaar zullen te vinden zijn op onze site, bij het Landelijk Platform Toesrsteppen en de NAF.

Stepteam Doesburg.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.