Verslag Normaalste tocht van het jaar

Onze vaste en zeer gewaardeerde gast Alfred heeft mooi verslag geschreven over de Normaalste tocht van het jaar.

Voorjaarstocht Doesburg: Normaalste tocht van het jaar…

Vandaag lekker gestept in Doesburg. Temperatuur variërend van 23 tot 32 graden, gemiddeld 26,5. Veel drinkstops dus onderweg en ook extra drinken verzorgd door de organisatie. Top!

Vanuit Doesburg meteen de Oude IJssel over richting Beinum, en daarna via Laag Keppel weer terug, richting Hummelo. Daar het ‘hoogtepunt’ van de tocht: het onlangs onthulde standbeeld van en voor Normaal. Geijkt fotomoment natuurlijk, helemaal met de aanwezigheid van een Bennie Jolink imitator die speciaal voor ons meteen ging spelen…

Door richting Doetinchem, daarna langs Zelhem en vlak voor Keijenborg nam vrijwel iedereen de gelegenheid van een frisse douche onder een landbouwberegeningsinstallatie die wat ruim en dus tot op de weg was afgesteld. Heerlijk!

Vervolgens via Achterdrempt weer terug naar Doesburg. Een prachtige route, het achterland van Doesburg heeft veel moois en vooral ook veel variatie te bieden. Dan weer rijd je tussen de weilanden, dan aan het water, dan langs het bos.

Wat ik zo leuk vind aan Stepteam Doesburg, naast dat het een supergezellige club is die stept in een fantastische omgeving, is dat een aantal van hun dames echt graag een stevig tempo stept. Zo gaven Raya en Esther Roel Althoff het grootste deel van de route het tyempo aan, en dat ging heerlijk. De eerste 15 km gerieflijk lossteppen, daarna 25 km lekker doorsteppen en de laatste goed 10 km zat de gang er heerlijk in en lag de snelheid meer boven dan onder de 20 kmh. Het betere tourwerk: geen geseuter en geteuter maar lekker knallen. Genieten!

Datzelfde geldt ook voor de verzorging. Sponsor van Stepteam Doesburg is Het Arsenaal, een fraaie horecagelegeheid in hartje Doesburg. Bij ontvangst een heerlijke consumptie bij Het Arsenaal, bij terugkomst idem en de gelegenheid tot een authentiek Doesburgse lunch voor een lekker prijsje.

Onderweg zorgde het team ook dat het ons aan niets ontbrak. Eten in overvloed – niet echt nodig op een tochtje van deze afstand en duur – èn drinken idem, dat laatste was nu wel super belangrijk.

Ik heb genoten; organisatie en deelnemers dank!

 

Dank je wel Alfred voor dit mooie schrijven

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.