Voorjaarssteptocht 25 april 2015 was top!

Met koffie/thee begon de steptocht relaxt om 9.30 uur vanuit sociëteit in Grandcafe Het Arsenaal 1309.

Een leuke groep beginners en gevorderden vanuit de directe omgeving tot o.a. Zutphen, Zwolle, Amersfoort en Rotterdam kwamen naar Doesburg.

De dag bego44n miezerig maar dit kon de pret niet drukken en vanaf start tot einde tocht was het weer ons goed gezind. Droog met even een spatje regen.

Deelnemers konden kiezen voor 10, 25 of 35 km. Bij elke groep waren voldoende begeleiders van ons Stepteam om de beginners stepwijs te maken, de weg te wijzen en onderweg een gezellig praatje te houden.

Op 6 km (voor de 12 km) en op 17 km (voor de 25/35 km) was een pauzepunt met bananen, zelfgebakken cake en wat fris. Vanaf dit punt kon men kiezen om 25 km te steppen of extra lus langs bos en IJssel te maken en 35 km te steppen.

Er werd gestept door Liemers en Achterhoek, slingerpaadjes door weilanden, bos, over de dijken langs de IJssel en de oude IJssel.

O.a. via de dorpen Olburgen, Drempt, Hoog-Keppel en Laag-Keppel werd gestept.

Beginners kwamen moe maar voldaan terug en waren allen enthousiast over het steppen en hadden tijdens het steppen stukjes omgeving gezien waar men niet eerder was geweest. Gevorderden waren ook erg enthousiast over de mooie route door de afwisselende omgeving.

Steppen is kicken en je ontdekt al steppend mooie stukjes natuur blijkt maar weer!49

Na de tocht was het wederom goed vertoeven in Het Arsenaal 1309 alwaar deelnemers namens Stepteam Doesburg een consumptie mochten nemen.

Met een aantal deelnemers en Stepteam Doesburg is vervolgens een fotosessie gedaan omdat vandaag de primeur was; “Stepteam Doesburg in nieuw tenue”! Dankzij sponsoring Arsenaal 1309 en Ubbink B.V. te Doesburg.

Geslaagde Voorjaarssteptocht die voor herhaling vatbaar is. Tot een volgende keer en tot steps!

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.